Bushido Winsum houdt geslaagd clubkampioenschap

 

Judovereniging Bushido uit Winsum heeft dit jaar besloten, ook in het kader van ons 35-jarig jubileum om de kampioenschappen tijdens de les te houden.
De laatste jaren nam de animo af, en clubkampioenschappen horen toch onder alle leden plaats te vinden.
Onze opzet is gelukt, want meer dan 70 leden namen deel aan de wedstrijden, en het merendeel van onze oudere judoka’s verzorgden de tafelbezetting, verkochten een kopje koffie of thee, en stonden de wedstrijden op de mat te leiden als scheidsrechters.

Alle judoka’s deden erg hun best om goed te judoën, en er werd ook erg veel gelachen. Een aantal van de deelnemers is nog maar net lid van de vereniging, maar dat kon je aan de prestatie’s niet zien. Bij clubkampioenschappen horen winnaars, en dit jaar hebben Rowan Wieringa, Jona Murra, Sam Raangs, Jolijn Kram, Reinout Beukema, Jeffrey Dekkers, Janneke van Aalst, Thijs Bijma, Stijn Boxem, Ellen Heikema, Jente Hokwerda, Noni Brouwer, Marco Hazekamp, Berber Hokwerda, Jennifer Vrijma en als laatste Meester Remy de titel clubkampioen verdiend. Voor Remy stond er veel op het spel, aangezien hij een jaar geleden nog om de eerste plaats verloor van Lotte Carmio.

In het kader van ons 35-jarig jubileum hebben alle judoka’s een aandenken gekregen van de club. Met behulp van het sporthuis konden wij alle judoka’s een bokaal van glas meegeven ter herinnering. Ook wordt er elk jaar een judoka door de trainer in het zonnetje gezet,met de Frans Vos beker. Dit jaar viel de eer aan Jesse Brouwer. Jesse heeft een vervelend jaar achter de rug, maar elke keer als het maar enigszins mogelijk was, kwam hij de meester helpen bij het leggen van de judomat, assisteren bij het lesgeven, en indien mogelijk zelf ook nog judoën. Dik verdiend Jesse.

Al met al zeer geslaagde clubkampioenschappen.