Verslag Judokamp 2014

 

Verslag judokamp 2014.

Op 19 september jl was het eindelijk zover, we gingen op kamp.

Vanaf 17.00 uur kwamen de eerste judoka’s aan bij de kwartjesberg in Drouwen. Zonder ook maar 1 wanklank deelde de jeugd de kamers in, en het werd al gauw een gezellige boel.

Rond half 7 zaten we met zijn allen aan de groente en pompoensoep, en de stokbroodjes gingen er ook lekker in. Dat hadden we ook wel nodig, want rond half 8 vertrokken we voor een wandeling door het bos.
De wandeling was ongeveer 4,5 kilometer lang, en werd goed aangegeven door paarse paaltjes. De achterblijvers zouden om ongeveer half 9 broodjes met knakworst voor ons klaar hebben, goed geregeld dachten wij. Helaas hebben wij een paaltje gemist, waardoor we uiteindelijk op een andere camping uitkwamen in Gasselte, 4 kilometer van de kwartjesberg af. Gelukkig waren er bij de achterblijvers genoeg mensen met een rijbewijs, zodat we in 2 keer rijden, allemaal aan de broodjes knakworst konden. Nog even een compliment aan alle judoka’s, ook al waren er kinderen bij die erg bang waren, samen hebben zij er voor gezorgd dat er al gauw weer gelachen werd door iedereen.
Toen iedereen was bijgekomen van het avontuur, hebben we een aantal rondes bingo gespeeld. Zoals altijd wonnen er vaak de zelfde kinderen een prijs, maar ook hier zagen wij als begeleiders, dat alles werd gedeeld. De meeste kinderen liepen dan ook snel rond met door een ander gewonnen tattoos.
Na de bingo, verdwenen de meesten naar de slaapkamers, en werd het al gauw rustig. Alleen de begeleiding maakte het erg laat, doordat zij zoals gebruikelijk de laatste jaren tot in de kleine uurtjes het spel jenga speelden.
Zaterdagmorgen waren de meesten al weer op tijd in de kantine voor het ontbijt, en om een uur of half elf vertrokken we naar het pretpark Drouwenerzand. Daar voegde Lars Terhave zich bij het gezelschap, en na de instructie vooral veel te eten hebben we weer een bijzonder aangename dag beleefd. Traditie getrouw probeerde er ook dit jaar weer een aantal judoka’s meester Remy te grazen te nemen, dit jaar waren dat Marjolein, Lotte, Noni en Sanne van Berkel. Het grootste succes had Lotte, die met een ijsje Remy compleet verraste. Zijn hele gezicht zat er onder, en het leukste was dat Remy naar haar overwinning bij de clubkampioenschappen toch wel een beetje bang voor Lotte is geworden. Dus Marjolein, Sanne en Noni gingen kopje onder in de waterbak van de bootjes, maar Lotte kreeg een emmer water over zich heen op de terugweg naar de kwartjesberg. Inmiddels was Willem Oostra ook gearriveerd voor een bliksembezoek, hij had nog andere verplichtingen later op de avond. Ook was er een nat pak voor Sanne Hingstman, maar zij was in het water gevallen. Tot onze verrassing werd dat door het park opgelost, door haar droge kleren te leveren, en haar eigen kleding in de droogtrommel te stoppen.

Terug in de accommodatie gingen de meesten zich voorbereiden op onze bonte avond. De show Bushido got’s Talent was een mega succes, aangezien er ook veel talent binnen de vereniging is. De show gepresenteerd door Wendy van Dijk (Jennifer ) en gejureerd door Gordon ( Freddy ), Chantal Janzen ( Jellie ), en Dan Karaty ( Froukje ) liet weer een hoop talent naar voren komen. Ook mede door de inbreng van coach Hanneke. Uiteindelijk moest de jury een keuze maken uit vele optredens, en ging Nienke er met een geweldige zangsolo ondersteund door Lars Terhave met de eerste prijs vandoor.
Het talent van bushido zal ook op de site verschijnen. Van alle optredens zijn camera beelden gemaakt.

Alle judoka’s hebben de stoelen en tafels weer op de goede plek terug gezet, en daarna was het tijd voor ontspanning. Lekker tv kijken op de bank, of een spelletje in de eetzaal. De begeleiding was natuurlijk alweer aan het jenga spelen, nu met Michiel erbij die tijdens de optredens was binnen komen vallen.

Zondagmorgen werden de tassen ingepakt, en speelden de meesten een spel op het achtergelegen basketbalveld, onder begeleiding van Remy en Hanneke. Zo kon de rest van de begeleiders de kamers aanvegen, en eventueel vergeten spullen nog meegeven. Langzaamaan werden alle kinderen opgehaald door hun ouders, en rond half 4 waren we allemaal vertrokken.
Het was weer een geweldig weekend, en we hebben al geboekt voor volgend jaar.

Dank aan Angelique voor dit verslag, hier zijn de foto’s te vinden!