Verslag en uitslagen Minitoernooi Bushido Winsum

 

Op zaterdag 17 januari was het eindelijk zover, ons eigen toernooi ging weer plaats vinden.
Na een lange voorbereiding, kwamen er bijna 90 judoka’s uit Winsum, Norg, Zuidlaren, Middelstum, Uithuizen en Groningen naar de sporthal van de groene school aan de onderdendamsterweg om deel te nemen aan de wedstrijden. Het doel van ons toernooi is om kinderen te laten kennis maken met het wedstrijdjudo, winnen is leuk, maar staat niet voorop. Het voornaamste is dat de kinderen het leuk vinden, en daarom worden zij allen beloond met een prijs.

Dit jaar hadden wij veel hulp van drie alfa studenten sport en bewegen die een hoop van de organisatie van ons hebben overgenomen. Efe Agbie, Dian van de Velde en Jennifer Vrijma. Zij moesten dit jaar een groot evenement organiseren, en omdat 1 van de meiden bij ons haar stage loopt, was dit een mooie gelegenheid. Bedankt voor jullie hulp.Ook de Ehbo was weer paraat, Rene heel erg bedankt voor je oplettendheid en goede zorg.

Dit jaar werden de wedstrijden zoals al jaren geleid door Koen van Vliet, oud judoka van onze vereniging, Jesse Brouwer en Marco Hazekamp. Het was voor Jesse en Marco de eerste keer dat zij op zo’n groot evenement de wedstrijden leidde, en al doende leert men. Ook hier geldt dat het toernooi bedoeld is om kennis op te doen, voor iedereen. Scheidsrechters bedankt voor jullie hulp.
Dit jaar waren er 3 blokken, en voor elk blok is er een prijs voor de mooiste ippon. In het eerste blok ging de prijs naar Mike Hoogerman van judo Groningen, het 2e blok naar Thijs Heuker van judo Leek en in het 3e blok naar Jesse Schoonhoven.

Uitslagen van de judoka’s van Bushido Winsum zijn:
1e Plaats voor Liam Tuil, Kors Groothoff, Jona Murra, Milou Hoks
2e plaats voor Jeffrey Dekkers, Ruben Staal, Lars Oosterhoff, Janneke van Aalst, Thijs Bijma
3e plaats voor Teun v/d Klei, Denise Vrijma
4e plaats voor Maurice Pool, Willem Groothoff, Stijn Boxem, Sam Raangs, Ivanka Groothoff, Ellen Heikema, Luuc de Brouwer, Rowan de Koning, Bastian Poort, Tycho Postma, Jolijn Kram, Sanne Hingstman, Edin Arifi, Lukas Verschoor, Rosalie Wieringa, Nienke Verschoor, Rowan Wieringa, Isaiah Sterk en Reinout Beukema.
Alle judoka’s gefeliciteerd met het behaalde resultaat en alle vrijwilligers bedankt voor jullie hulp.

Op de foto de prijsuitreiking van het 1e blok